Torcida otela srpsku zastavu i sliku Borisa Tadića

0

Navijači Hajduka, pripadnici Torcide, juče su u mestu Krnjak kod Karlovca demolirali opštinsku zgradu i oteli srpsku zastavu, kao i zajedničku fotografiju predsednika Borisa Tadića i Ive Josipovića.

Fudbalski navijači, koji su išli u Zagreb na utakmicu finala kupa splitskog „Hajduka“ s domaćom „Lokomotivom“, odneli su srpsku zastavu koja je, kako zakon predviđa, bila okačena na koplju na opštinskoj zgradi.

Kako je Tanjugu izjavio načelnik opštine Rade Kosanović, navijači su upali u zgradu koja se nalazi odmah do magistrale, koja od Karlovca vodi prema Lici i severnoj Dalmaciji.

„Navijači su razbili staklena vrata na ulazu u zgradu i popeli se na prvi sprat. Razvalili su masivna hrastova vrata koja se nalaze na ulazu u većnicu, čiji su inventar demolirali, skinuli su srpsku zastavu, slomili koplje i zastavu poneli sa sobom“
, rekao je Kosanović.

Kako piše Jutarnji list, u prizemlju zgrade su sa zida skinuli i zajedničku fotografiju predsednika Borisa Tadića i Ive Josipovića i odneli je sa sobom.

Navijače Torcide koji su uneli nemir u malo kordunaško mesto, policija je zaustavila posle nekoliko kilometara, ali informacije o daljnjem postupku njoš ne postoje.

Opština Krnjak kod Karlovca ima srpsku većinu, a osim Srba i Hrvata povratnika, na području opštine žive i doseljeni Hrvati iz BiH.

(Izvor, Tanjug, Jutarnji list, Novi magazin)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.