Trka neustrašivih na Košutnjaku: Blato do kolena, adrenalin u venama i "lastin let" (FOTO)

0

Ako ste se pitali kako izgleda učestvovati u izazovu zvanom offroad trka po teškom terenu sa nizom prirodnih prepreka, ako sumnjate da "čovek može da leti kao lasta" ili želite da proverite kako to "žena pregazi muškarce" – saznajte kako je bilo na Košutnjak Challenge Raceu 2013 od jednog uspešnog učesnika lično.

Nedelje trčanja, pripremanja, vežbanja po Košutnjaku i odlučio sam da sam spreman za Košutnjak Challenge Race 2013, offroad trku po blatnjavim šumskim stazama uz razne prepreke poput penjanja uz kanap uzbrdo, provlačenje ispod plastova sena, preskakanja istih, itd.

Solidnih 300 takmičara na startu obećava fenomenalnu atmosferu i provod, što se nastavlja posle znaka za start. Osmesi, vika, adrenalin i iznad svega pozitivna atmosfera traju od početka do samog kraja.

A između… padanja, proklizavanja, međusobna pomaganja, sedenje, traženje daha posle svake prepreke, odlazak muškosti iz tela svaki put kada me neka devojka prestigne, tapšanje jednih drugih, motivacija i konstantan osmeh kao najjače oružje i motivacija.

Što je najgore ja svaki dan ovde trčim – mumlam više sebi u bradu izazivajući osmehe drugih takmičara.

Poslednja prepreka pred cilj je ispred mene, i dok razmišljam kako preći rupu punu vode dubine metar, momak ispred mene odluči da demonstrira svima umeće – zaleće se i skokom „laste“ izaziva oduševljenje svih prisutnih.

Prolazak kroz cilj, noge ne osećam, radujem se što je sve gotovo, i uz malo snage što mi je ostalo shvatam da razmišljam kako jedva čekam sledeću godinu i novu trku!

U zdravom telu zdrav duh – uh!

Trku s uspehom istrčao i tekst u dahu napisao: Dalibor Dado Kokić
Foto: Katarina Vučković, Mitar Gavrić, Srđan Andrić, Dalibor Dado Kokić

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.