Protest putara u 11 sati ispred Vlade Srbije

Kako se navodi u saopštenju tog sindikata, protest će početi u 11.00 na Trgu Nikole Pašića, a nastaviće se ispred zgrade Vlade Srbije.

Protest se organizuje, kako objašnjava predsednica sindikata Sonja Vukanović, pošto je Vlada Srbije ostala 'gluva' na zahteve ranika putarskih preduzeća.

“Zahtevi putara su da se, pre svega, izmire dugovi države prema putarskim preduzećima, koja u ovom momentu iznose 9,7 milijardi (dinara). Takođe tražimo da se do kraja godine obezbedi šest milijardi da kažemo za neko minimalno održavanje puteva drugog reda koji su u katastrofalnom stanju“
, objašnjava Vukanovićeva.

“Takođe tražimo da se reši sistemski finansiranje putne privrede, kao što je to rađeno do 20. novembra 2011. godine, kada su izmenom zakona praktično sredstva koja su namenjena održavanju puteva preneta u budžet“, podseća ona.

“I tražimo da nas primi premijer da bismo konačno rešili problem putne privrede“, dodaje predsednica Samostalnog sindikata putara Srbije.

Sindikat je ranije saopštio i da Vlada Srbije do sada nije odgovorila na zahteve radnika putarskih preduzeća, zbog čega preti gubitak više od 10.000 radnih mesta. U saopštenju Samostalnog sindikata putara Srbije se naglašava da ako se njihovi zahtevi ne ispune, protest će se radikalizovati širom Srbije.

Izvor: Beta, B92

Pogledajte još