Peta žena ubijena u maju: Pucao u ljubavnicu, pa u sebe

0

Od početka meseca ubijeno je čak pet žena u Srbiji. Niko ne zna koliko je rasprostranjeno nasilje nad ženama, jer mnogi slučajevi ne budu prijavljeni.

Živomir A. (58) ubio je sa više hitaca iz pištolja Jasminu A. (46), danas oko devet sati u Šulejićevoj ulici u Smederevskoj Palanci, da bi potom presudio i sebi. Njih dvoje su bili u ljubavnoj vezi, a Jasmina ga je, kako se Živomir poverio prijateljima, pre nekoliko dana ostavila.

Očevici navode da se Živomir A. na mesto zločina dovezao pola sata ranije i čekao da se žena pojavi.

Kada ju je ugledao, izašao je iz automobil i pucao u Jasminu A. i sebe.

Jasmina A. je peta žena koja je ubijena u maju. Od početka meseca ubijene su čak četiri žene u Srbiji, a u policiji je registrovano da su njih dvadeset i dve povređene. Niko ne zna koliko je rasprostranjeno nasilje nad ženama, jer mnogi slučajevi ne budu prijavljeni.

Jedan od poslednjih u nizu dogodio se na Novom Beogradu. Grupa momaka palicama je brutalno pretukla Goricu Redžepagić (47) ispred zgrade u Ulici Ivana Ribara, u kojoj živi. Slomili su joj nadlakticu desne ruke i dva prsta na levoj ruci. Kaže, borila se za život. Sada živi u strahu. Plaši se da izađe napolje.

– Stalno mi je pred očima slika crnog pendreka i momaka u crnom. Nadam se da će policija otkriti napadače
– kaže Gorica koju su spasle komšije.

Izvor: Blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.