Udruženje "Heroine" organizuje konferenciju "Glasom protiv nasilja"

Udruženje "Heroine", koje pruža podršku ženama koje su preživele razne vrste nasilja, samohranim majkama i ženama sa decom sa posebnim potrebama, pokreće velike projekte za korist i dobrobit žena.

Nakon uspešnog panela ovo udruženje organizuje konferenciju "Glasom protiv nasilja" koja će se održati 20. decembra u opštini Stari grad sa početkom od 11h.

Zahvaljujući eminentnim panelistima ispred državnih institucija govoriće se o prepoznavanju nasilnika i načinu zaštite žena u kritičnim situacijama. MUP će dati informacije šta se dešava kada žena prijavi nasilnika.

Jedna od najbitnijih tema bila je svakako mentalno zdravlje žena i prevazilaženje traumatičnih sitacija. Koliko je važno prepoznati psohološke promene i reagovati na vreme tražeći adekvatnu pomoć psihologa.

Koliki je uticaj društvenog sistema, medija i društvenih mreža u mentalnom zdravlju žena.

Na panelu je bila prisutna žrtva nasilja, seksualno zlostavljana koja je javno iznela dugogodišnju borbu sa samom sobom kao i okolinom.

Ovim panelom najvljene su tibine širom Srbiji o mentalnom zdravlju žena, prevenciji i zaštiti dece koja su žrtva nasilja.

Važnost ovih panela je da svaka žena, pa čak i one koje nisu preživele nasilje, čuje ove bitne informacije koje će joj značiti tokom života. Prevencija je ključna kako bismo smanjili nasilje u Srbiji.

Udruženje "Heroine" poziva društveno odgovorne kompanije da se pridruže njihovom zalaganju za bolju budućnost žena i dece koji su se suočili sa velikim životnim problemima. Sredstva prikupljena putem donacija biće usmerena ka sigurnim kućama i deci kroz sportske aktivnosti, školski pribor i odeću.

Ovo je samo početak velikog rada i zalaganja za zaštitu ženskih prava, na kojima će se intenzivno raditi i zalagati se.

Za sponzorstvo ili donacije, udruženje je obezbedilo sledeće povlastice:

- Logo će biti prisutan na svim propagandnim materijalima.
- Logo će biti istaknut na banerima i video bimovima.
- Takođe, vaš logo će se pojavljivati u video kampanjama Udruženja koje će biti deljene putem društvenih mreža.
- Medijska praćenost vaše kompanije.
- Biće vam na raspolaganju štand i roll up ispred konferencijske sale.

Očekuje se oko 200 žena učesnica, kako žene koje su preživele nasilje, tako i žene koje nikada nisu imale susret sa nasilnikom.

Panele će podržati Javno tužilaštvo, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Centar za socijalni rad, Sigurna kuća, kao i poznate ličnosti koje će posetiti panele i čija podrška je vidljiva na profilu @udruženjeheroine, kao i medija.

Ovom konferencijom udruženje želi da skrene pažnju na važnost borbe protiv nasilja nad ženama i podršku žrtvama. Ovo je prilika da se stane na putu nasilju i da se podigne svest o ovim važnim pitanjima.

Autor: Nadlanu.com
Foto: Promo

Pogledajte još