Pariz: Aktivisti besni zbog kafića za mačke

0

Posetioci kafića u Francuskoj uskoro će dobiti još jedan lokal koji je blagonaklon prema mačkama. Kafić za mačke u Parizu trebalo bi da bude raj za sve koji vole mačke i žele da provedu neko vreme sa njima, međutim, brojni aktivisti za prava životinja oštro se protive ovoj ideji.

„Ono što me zabrinjava u ovom pristupu je činjenica da nijedna životinja ne bi trebalo da bude svedena na ulogu plišanog mede“, izjavila je Kristof Mari iz Bdrižit Bardo fondacije za Frans Pres.

Grupa za zaštitu životinja Millions d' Amis iz Pariza takođe je kritikovala ovu ideju pošto nije jasno kako će se vlasnici lokala brinuti o mačkama i u kakvim uslovima.

Sa druge strane, vlasnik kafića Margo Gandelon, dvadesetšestogodišnji zaljubljenik u mačke koji je sakupio više od 40.000 evra pokretanje ove ideje, tvrdi da će se prema mačkama odnositi sa poštovanjem.

“U kafiću će biti desetak mačaka i o svim će se brinuti veterinar. Svaki zaposleni brinuće o dve do tri mačke”
, izjavio je on.

Kafići sa mačkama nisu nov koncept. U Aziji postoji nekoliko ovakvih lokala gde gosti, ukoliko žele, mogu da se igraju sa mačkama dok ispijaju svoje piće, a prvi ovakav lokal otvoren je na Tajvanu kasnih 90-ih godina prošlog veka.

Izvor: Huffington Post, B92

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.