Švercuju zmije, vijagru pa i mrtvace

Kako za “24 sata” pričaju u Upravi carina Srbije, nesvakidašnji događaj dogodio se u junu 2011.

"Na pitanje carinika šta ima u tovarnom delu, vozač je odgovorio da osim ambalaže od stiropora za rasad kupusa nema ništa. Kada smo započeli detaljnu kontrolu, on se ipak predomislio i priznao da među ambalažom krije i „pokojnog ujaka“, prepričavaju zaposleni u Upravi carina.

Šverceri se ne libe ni kada su u pitanju vredni minerali. Prošle godine je u zajedničkoj akciji carinika i granične policije na prelazu Horgoš sprečen pokušaj krijumčarenja preko 76 kilograma minerala, kalcijuma, gvožđa, silicijuma i cinka.

"Mi smo u maju ove godine graničnom prelazu sa Bugarskom imali vrlo interesantan slučaj kada je sprečen pokušaj krijumčarenja leka za leukemiju - „mabthera“ 500 mg vrednog gotovo sedam miliona dinara. Druga veća zaplena lekova koju bi trebalo pomenuti desila se krajem prošle godine kada je na graničnom prelazu Preševo zahvaljujući snimku sa mobilnog skenera sprečen pokušaj krijumčarenja lekova vrednosti više od 70.000 evra. Među lekovima koji su otkriveni nalazili su se najrazličitiji preparati među kojima se po količini izdvajaju kapi za oči, lekovi za psorijazu, regulisanje holesterola, vijagra, polni hormoni"
, ističu u Upravi carina.

Opširnije možete pročitati ovde.

Izvor: 24sata
.

Pogledajte još