Junačio se nad ženom: U centru Zemuna napadnuta Staša Zajović!

Danas je u Zemunu oko 14 časova nepoznati visoki, crnomanjasti, korpulentni muškarac, star između 30 i 40 godina, pretnjama i na druge verbalne načine napao mirovnu aktivistkinju iz Beograda, aktivistkinju `Žena u crnom`, Stašu Zajović, pošto ju je prepoznao i izneo da njoj "nema mesta u Srbiji" navodno "zbog podrške `Žena u crnom` Muslimanima".

"Plašiš li se za svoju sigurnost? Za sigurnost tvoje familije? Morala bi da se plašiš, jer ti mrziš Srbe i radiš za Muslimane, a oni su mi pobili porodicu... I da znaš, neću ti reći ime. Mi smo nevidljivi, mi dolazimo iz mraka i radimo po mraku, nas ima svuda... Neće te braniti američki komandosi", govorio je pred zemunskom glavnom poštom Staši Zajović nepoznati "junak srpstva".
Staša je pokušala da odgovori: “Rekla sam da mi je jako žao zbog toga i to što priča nije tačno i pitala sam ga da li je bio na Orlovači, 18. jula2014. na pomenu srpskim žrtvama, gde su bile Žene u crnom, zajedno sa porodicama, i nikog više nije bilo. I dalje je nastavio da govori da me neće "spasiti američki komandosi..."

Bez obzira da li se radi o pripadnici “Žena u crnom” ili bilo kojoj drugoj ženi, muškarcu ili detetu, verbalno i psihičko zlostavljanje je nedozvoljeno i kažnjivo zakonom. Da li možemo da očekujemo brzu i odlučna reakciju beogradske policije, potom i Tužilaštva, ukoliko je država voljna i sposobna da svakom nasilju na ulicama konačno stane na put? Jer, gledajući sveopštu tenziju koja se plete oko “Žena u crnom” i njihovih aktivistkinja, desiće se da se sa reči krene u drugačiju vrstu obračuna. Jednoj demokratiji to zaista nije potrebno.

M.G.


Pogledajte još