Nikolić odgovara na skandiranje: Samo pokazujete da se na Kosovu i dalje međusobno svađamo

Veća grupa mladih prekinula je govor predsednika uzvicima "Izdali ste Kosovo", "Tomo šiptaru", "Vuline šiptaru". Istovremeno, druga grupa građana aplaudirala je predsedniku uz povike: "Živeo Tomislav Nikolić", "Živela Srbija".

Nikolić je u više navrata pokušao da smiri situaciju rečima "Svi smo mi Srbi". Govor je prekinut, a policija nije intervenisala. Za vreme govora predsednika bačena i jedana petarda.

Predsednik Srbije položio je venac na spomen obležje kosovskim junacima na Gazimestanu i poručio da će Srbija i dalje nastaviti da se bori za svoju svetu zemlju i pregovarati sa svima.

Nikolić je, na obeležavanju Vidovdana, rekao da je Gazimestan sveta zemlja, da je tu pre 625 godina vođena odlučujuća bitka, kad su se kosovski junaci borili za slobodu svoje kuće i nejači. On je istakao da je na tom mestu pristojnije da se ćuti, ali da ipak mora da kaže da će Srbija nastaviti svoju borbu i pregovarati sa svima.

- Srbija je odlučila - pregovaraće do kraja sa svima - istakao je Nilkolić.

On je poručio onima koji su zviždali i dovikivali mu da je izdajnik da su se 1389. posvađani srpski velikaši tu okupili kako bi se zajedno borili protiv silnog Osmanskoj carstva. Nikolić je pripadnike tih grupa, među kojima su se mogla videti obeležja Obraza i drugih organizacija, poručio da su bezumnici i da tako samo pokazuju kako se još uvek na Kosovu međusobno svađamo.

Izvor: blic

Pogledajte još