Riblja čorba, Psihomodo pop i ostali zovu u subotu na 5. Ex Yu Rock Fest

Satnica festivala je, podsetimo, sledeća:

19:00-20:00 Kreativni nered, Simple Men
20:00 VALENTINO
21:30 RIBLJA ČORBA
23:00 PSIHOMODO POP
00:30 BJESOVI

Rokenrol nije samo privilegija velikih centara kao što su Beograd, Novi Sad ili Niš, on mora da se događa i da se promoviše i u manjim sredinama kao što je Starčevo“, rekao je, na početku konferencije za novinare u Pančevu legendarni Vlada Janković Džet. „Ovo je vrlo ozbiljna manifestacija, to ne govorim iz kurtoazije, spisak bendova potvrđuje moje reči. Kad na jednom mestu imate Riblju čorbu, Psihomodo pop, Bjesove, Valentino, zatim Kreativni nered koji je već vrlo afirmisan u Srbiji, i mladu grupu Simple Men, to je nešto što nije često viđeno ni u mnogo većim centrima. Publika koja dolazi na ovu manifestaciju voli rokenrol, svi bendovi koji su tu učestvovali odlazili su oduševljeni. Plavi orkestar je, recimo, plakao od zadovoljstva koje je doživeo“.

U ime Riblje čorbe obratio se basista i desna ruka Bore Đorđevića od osnivanja grupe, Miša Aleksić:
„Dugo nismo svirali u Pančevu i okolini pa mislim da će doći mnogo naših fanova. Očekujem između tri i pet hiljada ljudi, ne samo zbog Čorbe već zbog svih bendova koji će nastupiti, veoma je jaka postava. Drago mi je što ćemo svirati sa Psihomodom, sjajni su momci, izuzetno ih cenim. Vreme će, nadam se, da nas posluži – gledali smo neke prognoze, izgleda da će biti lepo. Ako i bude malo kiše, nije strašno. Bajaga je nedavno u Beogradu imao koncert po kiši, pa je bilo veselje. Sviraćemo materijal sa novog albuma, ali i sve hitove koje publika voli da čuje. Neće izostati ni „Amsterdam“, ni „Anđeo“ ni „Nemoj da ideš mojom ulicom“... Ljudi će biti zadovoljni, u to sam siguran“.

Stadion u Starčevu, inače, za slučaj kiše, ima pokrivene tribine, a Miša je naveo i šta dalje sleduje Ribljoj čorbi:
Trenutno smo na turneji kojom promovišemo album ’Uzbuna’, ali i obeležavamo 35 godina postojanja. Sve to je počelo u Kombank Areni u martu – imamo mnogo zakazanih koncerata u Republici Srpskoj, Sloveniji, Makedoniji, već smo svirali u Austriji i Francuskoj. Nastupićemo i u Poljskoj u septembru, u oktobru imamo veliki koncert u Londonu“.

Na konferenciji je upućen apel svima koji dolaze iz drugih mesta da koriste javni prevoz jer će, kao i prethodnih godina, prostor oko stadiona biti restriktivan i neće moći da se koristi veliki parking. Biće uvedeni vanredni autobuski polasci na relaciji Pančevo – Starčevo, po završetku koncerta obezbeđen je prevoz ka Banatskom Brestovcu i Pančevu, a za one koji se budu vraćali u Beograd postoji zatim redovna noćna linija iz Pančeva.

Ulaznice se prodaju po ceni od 500 dinara, koliko će koštati i na dan koncerta. Mogu da se kupe u Turističkoj organizaciji Pančeva (Sokače br. 2) i u biblioteci Doma kulture u Starčevu. Kapije stadiona biće otvorene u 18 časova. Organizatori apeluju na što raniji dolazak da se ne bi stvarale gužve kada počne glavni deo programa, ujedno i najavljuju da se ovaj koncertni spektakl, kao i minulih godina, ni po čemu neće razlikovati od onih koji se dešavaju u Beogradu, Novom Sadu i drugim velikim centrima.

Pogledajte prilog TV Pančevo sa konferencije za novinare:

Pogledajte još