Ovo će dizati prašinu na 11. Beer Festu (LISTA)

Sad kad je poznat program i satnica ovogodišnjeg festivala, možemo da pretpostavimo, dobrim delom i na osnovu iskustava iz prošlih godina, koje pesme bi mogle da, i bukvalno i figurativno, dignu najveću prašinu na Ušću i budu okidač za sjajnu atmosferu i horsko pevanje. Ovo je naš Top 10 izbor, i to hronološki.

Prve večeri, u sredu, 14. avgusta, nastupiće, između ostalih, i legendarno Atomsko sklonište, a zna se na kom njihovom refrenu se deru grla već decenijama. Pesma „Žuti kišobran“ koja, dabome, govori o – žutom kišobranu. U prvom stihu. A dalje – idemo iz sveg glasa:

Finiš će u sredu pripasti eksplozivnom Sunshineu koji je već umeo da raspali masu na Ušću pa će, nema sumnje, to učiniti i ovoga puta, pre svega serijom hitova iz devedesetih. Među njima je i ovaj:



Riblja čorba
je na Beer Festu „debitovala“ tek 2010. i od tada je redovna, izostala je samo prošle godine. Bend će mnogo puta izveo uživo „Južnu Afriku ’85“ (Ja ću da pevam), ali tek odnedavno otvara koncerte ovom pesmom koja je, zaista, kao stvorena na početak. Čorba će, simbolično, nastupiti na Ušću tačno na svoj 35. rođendan, 15. avgusta.

Držimo se i dalje starih asova. Kerber se vraća u Beograd osam meseci posle sjajnog koncerta u Hali sportova, a pevač Gale se uveliko odomaćio na Beer Festu nastupajući što sa grupom što sa kolegom Najdom. Zato je „sigurica“ da će se ovo uglas pevati u petak 16. avgusta:

Najduže ćemo se zadržati na petku. Dubioza kolektiv je upravo nastupima na Beer Festu počela da gradi popularnost u Srbiji, i oni imaju iza sebe jednu sjajnu Halu sportova. Sjajan je i novi album „Apsurdistan“, prepun hitova - ipak, za ovu priliku, stari „Kokuz“:

Kada bi se birala kategorija „najbolji rok povratak 2013“, trofej bi, bez konkurencije, osvojile Babe. Led je probila „Ko me ter’o“ – Žika je, zajedno sa Instruktorima, svira već neko vreme kao specijalno iznenađenje na Bajaginim koncertima, a reakcija publike je potvrdila apsolutnu opravdanost povratka grupe Babe na scenu.

Nadovezujemo se logički, ali i datumom. Udaran termin pretposlednje večeri, u subotu 17. avgusta pripada Bajagi i instruktorima, a zarazna „Vesela pesma“ sa legendarne „Prodavnice tajni“ uvek uživo bude pun pogodak. Obratite pažnju na instrumentalnu majstoriju na kraju.

Beer Fest bi bez Orthodox Celtsa bio k’o Bogdan bez Zvonka, i zato – ponovo u subotu, „Drinking Song“. Cheers!

Udarna informacija vezano za ovogodišnji festival je nastup slavnih Boney M poslednje večeri, u nedelju. Da se razumemo – nit’ će tu biti mnogo svirke uživo, nit’ će to imati mnogo veze sa originalnom postavom, ali kad krene serijal neprolaznih hitova, sve to pada u vodu:

Umornoj publici u finalu dodatnu dozu energije će, sa svim sigurno, uneti Partibrejkers, između ostalog, i pesmom koja od prvih taktova „diže“ na svakom koncertu:

Ovo bi, po nama, moglo najviše da razveseli na 11. Beer Festu. Šta vi kažete, kome se vi radujete ?

Pogledajte još