Sačuvajte liniju i na godišnjem odmoru

Svi se obično fokusiramo na to da smršamo pre odmora, ali to ne treba da vam bude izgovor da preterujete sa hranom kada dođete na željenu destinaciju. Na odmoru ste, slobodno uživajte u hrani i slatkom konobaru dok vam donosi drugi koktel po redu. Ali, koristite naše strategije tokom dana odmora da biste se vratili preporođeni, a ne naduveni.

1. Napravite prioritete

Ostanite verni vašoj uobičajenoj rutini- jedite za doručak i ručak ono što biste jeli da ste kod kuće. Sačuvajte se za večeru, koja je obično i najzabavniji obrok.

2. Ispravljajte greške

Ako pojedete dosta za ručak, jedite manje za večeru. Pridržavajte se pravila da, posle preterivanja u hrani, sledeći obrok bude zdravi reset.

3. Sačuvajte za kasnije

Pošto ne spremate sami svoju hranu, budite obazrivi sa veličinom porcije jer su obično duplo veće nego što bi trebalo, pa ostavite u tanjiru ono što ne možete da pojedete (ili, ako je moguće, to spakujte i pojedite sutradan za ručak).

4. Zamena

Na odmoru, happy hour obično počinje oko 2 ili 3 popodne i mi to potpuno podržavamo. Ali, ako planirate da pijete do duboko u noć, zamenite alkoholna pića bezalkoholnim.

5. Uživajte

Ako vam je omiljeno piće prava kalorijska bomba, kao na primer pina colada, popijte jednu, a onda pređite na drugo, manje kalorično piće, na primer votku-kiselu ili čašu proseka (samo 85 kalorija), ili napravite bokal sangrije- belo vino, kisela voda, agava i sveže voće.

6. Lagana užina

Odolite iskušenju snek bara tako što ćete poneti na plažu ručni frižider sa voćem, orašastim plodovima, musli pločicama i sendvičima.

Izvor: B92

Pogledajte još