DSS i DS traže: Umesto rekonstrukcije - vanredni izbori

Demokratska stranka traži da se zbog situacije koja je teška i za državu i za privredu i za narod odmah odustane od rekonstrukcije vlade i da se raspišu vanredni izbori.

DS je danas oštro kritikovala rezultate vlade u prethodnih godinu dana uključujući i dešavanja oko rekonstrukcije ocenivši da "nastavak ove lakrdije ne vodi Srbiju ka EU nego ka jednopartijskom režimu koji se gradi na apsolutnoj vlasti jednog čoveka".

Ta stranka je u saopštenju istakla i da "to nije dobro, bez obzira kako se taj čovek zvao" ponoviši kritike na račun ekonomske situacije, rada pravosuđa, borbi protiv korupcije...

DS je takođe ponovo kritikovao premijera Ivicu Dačića i prvog potpredsednika i lidera naprednjaka Aleksandra Vučića ocenivši da nisu odgovorili na pitanja vezana za ekonomiju pravosuđe, buduće kadrove...

Demokratska stranka Srbije smatra da rekonstrukcija vlade neće dovesti do efikasnih rezulatata uporedivši je sa promenom figura
, a ne taktike u šahovskoj partiji koja će se završiti matom po kabinet premijera.

Rekonstrukcija vlade ne može imati efikasan rezultat, jer se ne zasniva na planu već na "kupovini vremena", kako bi se ispunili uslovi Zapada vezani za "briselski sporazum" i Srbija otpočela u januaru pregovore sa EU, rekao je danas potpredsednik D S S Slobodan Smardžić.

On je, na konferenciji za novinare, uporedivši rekonstrukciju vlade sa šahovskom partijom naveo da vlada menja figure, ali ne partiju i da "šahovsku partiju sa Briselom i Prištinom pokusava da odugovlači do dobijanja mata".

"To je jedna kupovina vremena, igra bez kraja ili kako se nekada nazivalo igra bez granice", rekao je Samardžić ponoviši da D S S smatra da umesto rekonstrukcije treba raspisati vanredne izbore kako bi se promenila javna politika.

(Izvor: Tanjug)

Pogledajte još