Krugovi najbolji film festivala Sinema siti

Žiri je u obrazloženju naveo da nagradom žele da odaju počast talentovanom reditelju koji vešto uspeva da održi pažnju publike u toku celog filma, i da istaknu da je ta priča o pomirenju i praštanju "duboko dirljiva".

Nagrada za najbolju režiju ovogodišnjeg Sinema sitija pripala je Bojanu Vuku Kosovčeviću, reditelju filma "Vir".

Žiri je nagradu za najbolji scenario dodelio Goranu Markoviću i Tihomiru Staniću za scenario filma "Falsifikator".

Nagrada za najboljeg glumca pripala je Nebojši Glogovcu za uloge u filmovima "Krugovi" i "Artiljero", a za najbolju glumicu proglašena je Dara Džokić za ulogu u filmu "Odumiranje".

Specijalna priznanja žirija dodeljena su Kosti Djordjeviću, reditelju filma "S/Kidanje", a u obazloženju za ovu nagradu žiri je naveo je ovaj debitantski igrani film zabavan zbog "duhovitog, razigranog i optimističnog pogleda na mladu generaciju u Srbiji".

Specijalna priznanja dodeljena su i Hristini Popović za ulogu u filmu "Krugovi", Nikoli Rakočeviću za uloge u filmovima "S/Kidanje" i "Krugovi", Nebojši Djordjeviću za ulogu u filmu "Vir", kao i studentima Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu za scenario i režiju filma "Gde je Nadja?".

Ovaj film je osmislilo i režiralo osam mladih reditelja sa Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu - Aron Sekel, Raško Milatović, Miloš Milovanović, Nemanja Vojnović, Petar Ristovski, Tea Lukač, Marko Djordjević i Luka Popadić.

Žiri takmičarske selekcije "Up To 10.000 Bucks", u kojem su radili novinar i filmski kritičar Vladimir Crnjanski, novinarka Brankica Drašković i Uroš Tomić jednoglasno su doneli odluku da je najbolji film ove selekcije "Ako ikada jedne noći bilo kad" režisera Deana Radovanovića.

Specijalno priznanje za animirani film pripalo je filmu "Povratak", koji je režirala Jelena Oroz.

Još jedno specijano priznanje dodeljeno je glumcima Milici Trifunović i Mladenu Sovilju, za suptilno i inventivno odigrane uloge u filmu "Dosta dobra lamperija".

Nagradu publike, koja je ocenjivala filmove iz selekcije Exit point, dodeljwna je filmu "Pismo ćaći" Damira Ćućića.

Šesti Sinema siti održan je od 26. avgusta do 1. septembra u Novom Sadu, a tokom festivala prikazano je više od 130 filmskih ostvarenja svrstanih u jedanaest selekcija.

Izvor: Beta

Pogledajte još