Ramos: Oštećeni smo za dva penala

"Postoje stvari protiv kojih ne možemo da se borimo. Bila su dva čista penala i igranje rukom. U ovakvim utakmicama ne možete ni da razgovarate sa sudijom", rekao je Ramos španskim medijima.

Barselona je pobedila Real sa 2:1 u 10. kolu španske Primere.

"Kada se uzme u obzir važnost utakmice i gol koji je dao, to samo pokazuje koliko je Nejmar dobro odigrao. Ali, mislim da je imao bolje utakmice od ove. Što se tiče onoga što je Mesi uradio za tim, kada se vraćao da osvaja loptu, mogu da govorim samo u superlativu", rekao je trener Barselone Herardo Martino.

Barselona je pobedom ostavila Real na šest bodova zaostatka, a trener Madriđana Karlo Ančeloti tako je izgubio i od drugog rivala u borbi za prvo mesto, pošto je "kraljevski klub" prethodno poražen od Atletika.

Ančeloti, kojem je ovo takođe bio debi u "klasiku", ipak je bio zadovoljan igrom svoje ekipe.

"Mislim da smo pokazali dobar fudbal protiv fantastičnog tima. Ovo je bio dobar test u ovom trenutku, poboljšavamo se", istakao je italijanski stručnjak.

Sportski direktori Barselone Andoni Zubizareta rekao je da je dobar osećaj pobediti Real, dok je njegov kolega iz madridskog kluba Emilio Butragenjo ocenio da njegov tim nije zaslužio poraz.

"Uvek je dobar osećaj kada pobedite u 'klasiku'. Ništa se ne završava u oktobru, radujemo se što smo šest bodova u prednosti, ali ima još dosta da se igra", rekao je Zubizareta.

Butragenjo je ocenio da je Real oštećen za penal kada je Havijer Makserano gurnuo Kristijana Ronalda.

"Maskerano je gurnuo Ronalda u šesnaestercu i ta odluka je bila od kritičnog značaja za utakmicu. Sa naše tačke gledišta, to je bio čist penal", rekao je Butragenjo.

Beta

Pogledajte još