Aeroball: Loptica koja lebdi kroz vaš dom i prečišćava vazduh

Prototip ove levitirajuće sfere nedavno je osvojio nagradu Electrolux Design Lab 2012. Kugle se podižu pomoću helijuma, a kada im je potrebno punjenje, jednostavno se lagano spuste na tlo. Promer im je 2.5 cm, a sastoje se od balona napunjenog helijumom oko kog je omotan ultra-tanki filter za prečišćavanje vazduha.

Pored toga što lebdi i prečišćava vazduh, Aeroball ima još jedno ‘magično’ svojstvo: tokom dana se puni svetlošću, kako bi mogao da svetli celu noć.

“Ovogodišnji pobednički koncept Aeroball-a je zaista inovativan koncept koji koristi prostor na jedinstven način i oduševljava naše okruženje. On takođe menja našu percepciju čistača vazduha, jer je osetljiv na estetiku.”, Izjavio je Thomas Johansson, direktor dizajna u Electroluxu i glava žirija.

Aeroball je odličan način filtriranja vazduha i oslobađanja od neprijatnih mirisa. Samo zamislite: sitne loptice koje lebde u zraku, čiste zrak – i pri tome svetle. Takođe, u planu je razvijanje i mirisnih loptica za maksimalni učinak Aeroball-a.

Izvor: Pixelizam

Pogledajte još