OPREZ: Romi se bacaju pred kola da bi iznudili novac

0

Romska deca, koja na ulicama Beograda brišu šoferšajbne automobila zaustavljenih na semaforima, odnedavno su počela da simuliraju povrede, bacajući se ispred vozila, da bi potom iznudili novac od preplašenih vozača – saopštio je Beogradski sindikat policije i policijskih starešina.

U saopštenju se navodi da se deca bacaju pored ili ispred vozila koja usporavaju pred semaforima, kako bi potom ucenjivali vozače da im daju krupniju „lovu“, nego što bi to zaradili brisanjem šoferšajbni.

Iz sindikata upozoravaju da se tu nađu i stariji Romi koji „asistiraju“ navodno povređenom dečaku, iznuđujući novac od vozača koji je u panici da je povredio dete.

U saopštenju se podseća da se takav slučaj desio policajcu, članu ovog sindikata, dok se vozio privatnim automobilom, kada je romski dečak, u pokušaju simulacija saobraćajne nezgode, zaista polomio nogu.

Policijski sindikat ocenjuje da su centri za socijalni rad propustili da se angažuju i da sklone ovu decu sa ulica u okviru mera socijalne zaštite, ali da ništa manje nije odgovoran ni MUP Srbije, jer je ovde vrlo verovatno reč o izvršenju krivičnog dela trgovina ljudima, odnosno prinuđivanje maloletnog lica da na ovaj način rizikuje život.

Sindikat beogradske policije i policijskih starešina upozorava da će u narednom periodu biti sve više kriminalnih radnji koje policija mora trenutno da suzbija, jer vlada velika nemaština i beda, a sa njima raste i kriminal, pa čak i ovako bizaran kao što je rizikovanje dečjih života na ulicama Beograda.

Izvor: Vestionline
Foto: Iluistracija

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.