Onlajn kupovinu najčešće obavljamo goli ili uz piće

0

Onlajn kupovina je sve popularnija među Internet korisnicima i kupoholičarima, a PayPal je prethodnu prazničnu sezonu iskoristio da analizira potrošačke navike upravo ovog dela populacije.

Istraživanje koje je PayPal sproveo, pokazalo je da 11 odsto anketiranih onlajn kupovinu obavlja bez odeće na sebi. Da li je ovo zbog toga što se radi o kupovini odeće (jedno ranije istraživanje je pokazalo da Amerikanci ne idu u krevet bez odeće na sebi) ili je u pitanju nešto drugo, pomenuto istraživanje nije otkrilo.

Istovremeno, čak 15 odsto anketiranih je izjavilo da onlajn kupovinu obavlja uz čašu pića, a neretko to čine i pripiti. Anketom nije obuhvaćena kategorija u kojoj se ove dve ankete prepliću, pa nije poznato koliko na „golu“ kupovinu utiče korišćenje alkohola.

U svom istraživanju, PayPal navodi i da je 86 odsto ispitanika priznalo da onlajn kupovinu više voli da obavlja sa mobilnog telefona ili tablet uređaja, nego sa desktop PC-a.

PayPal je u svoje istraživanje uključio preko 4,500 muškaraca i žena, uzrasta od 16 do 64 godine iz Sjedinjenih Američkih Država, Kanade, Australije, Velike Britanije, Nemačke, Francuske, Italije, Rusije i Singapura.

B.J.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.