Lazović: Vratio sam se u Partizan zbog trofeja

"Ne mogu da kažem o kojim klubovima se radi, ali reći ću da sam imao ponude iz Turske, Kine i Kanade, međutim umorio sam se posle četiri godine u Rusiji. Takođe, klubovi koji su me tražili nisu od onih koji se bore za titulu, već za opstanak ili su na sredini tabele. Igrajući u Rostovu video sam kako izgleda borba za opstanak, a ja želim da u karijeri osvojim još neki trofej", rekao je Lazović na konferenciji za novinare na stadionu u Humskoj.

On je sa Partizanom potpisao ugovor na godinu i po dana i nosiće dres sa brojem 27.
"Vraćam se u svoj klub koji mi je mnogo dao, dogovorili smo se o svemu za 10 minuta. Mojim dolaskom titula nije osvojena, ovo je samo početak, predstoji nam mnogo rada, nadam se da ćemo 18. maja proslaviti sedmu uzastopnu titulu prvaka", poručio je Lazović.

Njemu je to treći put u karijeri da oblači dres Partizana. Prethodno je član crno-belih bio od 2000. do 2003. godine i u sezoni 2005/2006.
"Partizan ima tu fenomenalnu kulturu da prihvata sve svoje bivše igrače. Video sam da je atmosfera u ekipi fenomenalna, kao i rad trenera Marka Nikolića. Ima dosta mladih momaka, koji mogu mnogo da nauče od Saše Ilića i Milana Obradovića", rekao je Lazović.

On je dodao da razmišlja o uspehu sa Partizanom i na evropskoj sceni.
"Najbitnije je da mi osvojimo titulu šampiona, a onda ćemo razmišljati o izazovima u Evropi. Nisam se vratio da bih otišao ponovo u junu, iako ne isključujem tu mogućnost", rekao je Lazović.

Lazović se u martu 2011. oprostio od reprezentacije, a danas je ponovio da ne postoji mogućnost da ponovo obuče dres nacionalnog tima.

Lazović je tokom karijere igrao za Fejenord, Bajer Leverkuzen, Vitese, PSV Ajndhoven, Zenit i Rostov. Za državni tim odigrao je 43 utakmice i postigao 11 golova.

Pre njega Partizan je u zimskom prelaznom roku angažovao Branislava Trajkovića, Nikolu Drinčića, Miroslava Vulićevića i Petra Škuletića.

Pogledajte još