Dodik: "BiH treba da nestane"

Dodik je ponovio da je u BiH problem nemogućnost postizanja konsenzusa, pa i o pitanju Sejdić-Finci i da zna šta se raditi u Federaciji BiH, posebno u bošnjačkoj populaciji i zna koliko nevolja žele da nanesu RS.

"Za BiH najbolje je da nestane i da jednog dana predstavnici RS neće otići u organe BiH", rekao je Dodik i ocenio da će BiH zavšiti kao i bivša Jugoslavija u kojoj u jednom momentu nisu funkcionisali savezni organi.

To što danas nije održana sednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, na kojoj je bilo predviđeno izjašnjavanje o zahtevu Veća ministara za razmatranje po hitnom postupku Predloga zakona o izmenama i dopunama Zakona o prebivalištu i boravištu državljana BiH, Dodik vidi kao odnos prema pitanju koje je snažno ispolitizovano u FBiH.

I bolje je, kako je rekao, da se ne donosi taj zakon i da BiH “nestane, kada se ne može da uradi nešto što je logično i zakonito".

"Samo neka se oni igraju!, poručio je Dodik bošnjačkim političarima.

On navodi da RS ima svoje zakone, koji regulišu tu oblast, a pokazuje se da sve što se donosi na nivou BiH ne može da funkcionira.

"Tu se vidi i ambicija da se razgradi BiH predviđena "Dejtonom“ i pravi neka druga BiH", rekao je on.

Dodik je ocenio da je dejtonska BiH "već urušena silnim nametanjima odluka visokog predstavnika koji su navikli Bošnjake da traže više nego što piše u Ustavu BiH“.

"To je najbolji način da uruše BiH i u tome ih samo mogu podržati"

Izvor: Večernje Novosti

Pogledajte još