11. Sarajevo Business Forum - Okrugli sto na temu jačanja bosanskohercegovačko-bahreinske ekonomske saradnje

U sklopu 11. Sarajevo Business Foruma organizovan je okrugli sto na temu jačanja ekonomske saradnje između Bosne i Hercegovine i Bahreina.

Okrugli sto se održao u Privrednoj komori Federacije BiH.

„Privredna komora Federacije BiH već je tradicionalno partner Sarajevo Business Foruma, te ga je prepoznala kao vodeći poslovno-investicioni projekat koji predstavlja celi region u najboljem svetlu. Forum ujedno traži potencijalne šanse za naše privrednike i članice Komore. Na današnji skup su se osim kompanija iz Bahreina i BiH, priključili privrednici iz drugih zemalja Golfskog zaliva i zemalja regiona Zapadnog Balkana.“, rekao je u uvodnom obraćanju Mirsad Jašarspahić, predsednik Privredne komore Federacije BiH.

Na SBF stigla je velika poslovna delegacija iz Kraljevine Bahrein, koja je iskazala veliku zainteresovanost za poslovnu saradnju sa preduzetnicima iz Bosne i Hercegovine.

„Sarajevo Business Forum pruža mogućnost susreta sa investitorima i poslovnim ljudima, ne samo sa investitorima iz BiH, nego i sa međunarodnim investitorima koji dolaze na Forum. Svake godine upravo kroz ovaj forum unapređujemo našu saradnju. Postoji veliki potencijal za zajednička ulaganja Bosne i Hercegovine i Bahreina.“, rekao je dr Abdulhasan Al Dairi, predsedavajući društva SME Bahrain.

Šefica sektora BBI VIP Business Cluba Azra Čolić izjavila je da je na današnjem okruglom stolu učestvovalo oko 40 kompanija, te su predstavnici kompanija nakon prezentacije poslovanja obavili i kratke B2B sastanke.

“Očekujemo da se ovo partnerstvo i saradnja nastave u budućnosti. Najavljene su mogućnosti ulaganja u privredu u BiH, ali su i bosanskohercegovački biznismeni iskazali interes za ulaganje u Bahrein koji pruža beneficije za privrednike.”, rekla je Azra Čolić.

Foto: SBF

Pogledajte još