BBI banka i Rijaset IZ u BiH obezbedili 1.000 ramazanskih paketa za porodice širom BiH

Bosna Bank International (BBI) u saradnji sa Rijasetom Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, nastavila je i ove godine tradicionalnu humanitarnu akciju podele paketa hrane za hiljadu porodica širom Bosne i Hercegovine, kojima je to najpotrebnije.

„Srećni smo da na ovaj način tokom meseca Ramazana, uoči Bajrama, unesemo malo topline i vedrine u kuće građana širom BiH. Nadamo se da će ovakve aktivnosti podstaći i druge kompanije da pruže pomoć onima kojima je pomoć zaista potrebna“, izjavio je Dino Selimović, direktor marketinga i komunikacija BBI banke.

Već osmu godinu zajedno sa BBI bankom Rijaset Islamske zajednice u BiH realizuje akciju podele paketa za hiljadu porodica kojima je to najpotrebnije.

„Ove godine smo odlučili da pakete dostavimo u svih devet muftijstava i to za naše povratnike. Na taj način želimo da izrazimo solidarnost sa njima, pokažemo brigu i poručimo im da nisu sami. Zahvaljujemo se BBI banci koja svojim postupcima pokazuje da je društveno odgovorna institucija i zahvaljujemo se kompaniji Klas koja učestvuje u ovom projektu sa nama“ - izjavio je Ibrahim ef. Malanović, rukovodilac sektora za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Foto: BBI banka

Pogledajte još