U celoj zemlji napadao sneg, putevi prohodni

Usled ledene kiše, snega, niske temperature i jakog vetra saobraćaj se u Srbiji od jutros obavlja otežano, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Snega na kolovozu ima od jedan do pet centimetara na skoro svim putevima, a na pojedinim deonicama ima i poledice.

Ulice prvog prioriteta u Beogradu su očišćenje i zimsku službu Beograd puta prvi sneg u 2014. godini nije iznenadio, rečeno je danas agenciji Beta u toj službi.

"Meteorolozi su uredno najavili sneg i mi smo ga spremno dočekali, očistili smo ulice prvog prioriteteta, a tokom noći smo počeli da čistimo i ulice drugog prioriteta", rečeno je u Beograd putu.

Ulice je čistilo 70 kamiona, 28 multi karova i pet specijalnih vozila, koji će biti na ulicama grada i tokom dana.

Sneg u Srbiji počeo je da pada juče, a prvi sneg u Beogradu pao je oko ponoći.

Kako je rečeno u Hidrometeorološkom zavodu Srbije, tokom dana se ne očekuje prestanak padavina.

U Smederevu je tokom noći palo 15 santimetara snega, a jutaranja temperatura je bila pet stepeni ispod nule, tokom dana se predviđa porast do plus dva stepena.

Saobraćaj je tom gradu je neznatno otežan.

Kritične deonice pod ledom su II-179 Petrovac - Gornjak, R-107 Petrovac - Melnica, II-130 Žabari - Porodin, R-105a Malo Crniće - Boljevac.

Neprohodni su putevi R-120 Boljevac - Nikolinac - selo Jezero i R-119.2 Gajdobra - Čelarevo.

Na graničnim prelazima zadržavanja za putnička vozila su oko 30 minuta.

Svi regionalni i magistralni putni pravci u Nišu i okolini su prohodni, a sneg koji je noćas počeo da pada zadržava se samo u višim predelima.

Kako je rekao Milan Nikolić iz Preduzeća za puteve, na svim putnim pravcima saobraćaj se odvija bez problema.

Raskvašenog snega u sloju debljine 2-3 centimetara ima jedino na putevima preko Tresibabe, prema Svrljigu, prema Soko Banji oko Bobanskog jezera i prema Gadzinom Hanu.

Odroni su učestali na području Paraćina, Zaječara, Požarevca, Majdanpeka, Žagubice, Golupca, Negotina, Ivanjice, Vranja, Novog Pazara.

Posebno treba voziti oprezno kroz klisure i stenske useke duž Đerdapske i Ibarske magistrale, kroz Grdeličku i Sićevačku
klisuru.

U okviru radova na koridoru 10 (auto-put E-75) između Vladičinog Hana i Vranja, na deonici kod mesta Gramađe, aktuelna je devijacija u dužini od oko 800 metara. Saobraćaj se na ovom delu preusmerava kroz naseljeneno mesto. Predviđeno je da radovi traju do 31. marta 2014.

Zbog radova vozila idu zaobilaznim putem i na putu Zaječar-Knjaževac, kod mesta Grljan.


Izvor:
B92

Pogledajte još