Novo mesto za mlade: Otvara se Institut Ypsilon Serbia

Institut Ypsilon Serbia je platforma čija je namera da okupi mlade i entuzijastične ljude, starosti između 20 i 30 godina i da kroz radionice, edukaciju i međusobno povezivanje stvori uslove svakom od članova da njegovi budući radovi i profesionalni poduhvati budu kvalitetniji i predstavljeni što širem krugu ljudi. In

Organizacija je osnovana krajem 2013. godine u Beogradu, a prema uzoru na Institute Ypsilon Slovenia iz Ljubljane.

Pored moderatora koji će voditi program, očekuje se obraćanje gospodina Franca Buta, ambasadora Republike Slovenije kao i gospodina Nenada Borovčanina, državnog sekretara u Ministarstvu omladine i sporta Republike Srbije. Potom će govoriti Maša Mihailović, direktorka BDP, kao i Miloš Trkulja, direktor za odnose sa javnim sektorom za područje Srbije i Crne gore u firmi Microsoft.

Prisutnima će se obratiti i gosti iz slovenačkog Ypsilon Instituta, a u okviru programa će se pojaviti nekoliko naših umetnica i umetnika koji će gostima predstaviti njihove radove. Od gostiju se očekuju još i ministar prosvete, gospodin Tomislav Jovanović, pomoćnik ministra pravde, Igor Todoroski, Mića Basara iz firme ComTrade, glumac Marko Živić i druge ličnosti iz javnog i poslovnog života u Srbiji.

Institu Ypsilon Serbia čine mladi ljudi koji žele da se svojim radom i zalaganjem izbore da se čuje i njihov glas i bude im pružena jednaka i fer šansa za akademsko, profesionalno i svako drugo napredovanje.

Pogledajte još