Ružić: Ne vidim političko dezerterstvo kao opciju

0

Ministar za evropske integracije i član predsedništva SPS-a Branko Ružić u intervjuu za najnoviji NIN najavljuje da će u narednim danima obnoviti koalicioni sporazum sa partnerima iz PUPS-a i Jedinstvene Srbije.

Na pitanje koliko je siguranu njih obzirom da postoje spekulacije da se PUPS približava naprednjacima kaže: „Jedina ideologija i jedini program mnogih stranaka je da budu sa najboljom udavačom, a to je sada SNS. Mi imamo svoj identitet, autonomnost u ideološkom i programskom smislu. Naša saradnja sa PUPS-om je bazirana pre svega na takvoj bliskosti. Kada govorim o koalicionim partnerima, uopšte ne vidim to potencijalno političko dezerterstvo kao opciju“.

Ministar Ružić odbacuje svaku kritiku da je njegova stranka usporavala reforme: „SPS sigurno nije. Videli smo šta se dešavalo sa zakonima o privatizaciji, stečaju i radu. Radulović, koga je predložio Vučić, izneo je predlog da se sa ovim zakonskim rešenjima ide u jedan blickrig. Da li je to teoretski moguće? Jeste. A da li je u praksi bilo moguće? Nisam uveren“, kategoričan je Ružić.

On veruje da će se koalicija SPS, PUPS i JS ponovo naći u budućoj vladi jer, kako kaže, ne vidi „koja će druga politička opcija imati toliku snagu i kapacitet za promene i reforme društva osim SNS“.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.