Sutra počinje suđenje Saši Draginu

Tužilaštvo za organizovani kriminal tereti Dragina i 20 optuženih da su oštetili Azotaru prodajom regresiranog mineralnog đubriva od jula 2009. do avgusta 2011, suprotno uredbama Vlade Srbije.

Optuženi su i bivši predsednik Upravnog odbora u Azotari Radosav Vujačić, direktor Instututa za krmno bilje Dragi Lazarević i bivši zamenici direktora Azotare Veljko Radojević i Mihajlo Grujić.

Optuženi su i specijalni konsultat Azotare Zvonimir Nikezić, bivši generalni direktor PKB Milan Veljović, kao i direktori privrednih društava Arsenije Katanić, Borislav Stojković, Emina Čobanski,Verica Spasić, Ljubomir Kuljić, Dragan Tanasković, Dragan Mitić, Igor Sabo, Vera Isaković, Gordan Marković, Aleksa Obradović, Srboljub Žujović, Dragan Petrović i Dragan Vulin.

Dragin, koji je i funkcioner Demokratske stranke (DS), uhapšen je u novembru 2012. godine.

Po uredbama Vlade Srbije, đubrivo je bilo namenjeno poljoprivrednim gazdinstvima, zadrugama i preduzećima koja se bave poljoprivrednom proizvodnjom, a u kojima država ima svoj kapital.

Međjutim, tužilaštvo tvrdi da su osumnjičeni đubrivo prodavali osobama koje na njega nisu imale pravo i omogućili im da ga dobiju po povlašćenim cenama.

Izvor: Beta/ foto: Beta/Nenad Petrović

Pogledajte još