Traži milion i po dolara od Mekdonaldsa jer nije dobio salvetu

0

Zbog dodatne salvete koju mu nisu dali, Amerikanac Vebster Lukas tužio je Mekdonalds za rasističko maltretiranje, tražeći odštetu od 1,5 miliona dolara.

Poznato je da Amerikanci vole da se parniče, a pred njihovim sudovima se često nađu najneverovatniji zahtevi.

Poslenji u nizu takvih slučajeva je tužba koju je dotični Lukas podneo protiv popularnog lanca brze hrane jer je radnik Mekdonaldsa odbio da mu uz naručeni hamburger da još jednu salvetu.

„Drama“ se odigrala u Mekdonaldsovom restoranu u Pakoimi, u Kaliforniji, gde je Lukas tražio dupli čizburger i dodatnu salvetu.

Kada je za stolom shvatio da je dobio samo jedan papirni ubrus, vratio se za pult, ali je upravnik restorana, očigledno štedljiv čovek, odbio da mu da još jedan.

Lukas, inače Afroamerikanac, optužio je menadžera za rasističko ponašanje, a upravi Mekdonaldsa je istog dana poslao imejl u kojem se žalio zbog pretrpljenog „duševnog bola“.

Prema pisanju sajta „TMZ“, Mekdonalds je Lukasu ponudio besplatne hamburgere, ali je on odbio navodeći da je doživeo emotivni stres zbog kojeg ne može normalno da funkcioniše na poslu, te traži 1,5 miliona dolara odštete.

Izvor: Blic
Foto: Wikipedi – Mattes

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.