Razvedravanje tek sledeće nedelje

Kiša nas neće ostavljati na miru ni u petak, a po svemu sudeći, dame će u subotu, za Dan žena, dobiti i pravu kišu poklona. Jer, subota će u gotovo čitavoj zemlji biti kišovita, a na planinama će padati sneg. Razvedravanje počinje od nedelje, a iduće sedmice, prognoziraju meteorolozi, očekuje nas mnogo sunčanije vreme.

Privilegiju za šetnju po suvom u petak će imati samo žitelji na krajnjem severu Srbije, a manje kiše i više suvog vremena može biti i na jugu zemlje. Temperature u Srbiji počinjaće od dva stepena, a najviše dnevne dostizaće tek 12 stepeni.

"Početkom iduće sedmice biće pretežno sunčano, uz hladnija jutra i neznatno toplije vreme tokom dana. Nešto više oblaka biće na jugu Srbije. U sredu se očekuje malo hladnije vreme. U drugoj polovini iduće sedmice biće sunčano, a od sredine marta - toplije"
, kažu u "Meteosu“.

Od ponedeljka do četvrtka nešto više oblaka biće na jugu Srbije, gde je moguća povremena kiša, a na planinama sneg, uz pojačan severni vetar. Biće i sunčanih intervala. Na severu Srbije biće više sunčanih sati, sa malom šansom za kratkotrajnu kišu između utorka i srede. Dok je čitav februar bio topliji od proseka, do sredine marta očekuju se temperature niže od prosečnih za ovo doba godine.

Prethodni mesec bio je peti najtopliji februar do sada! Srednja temperatura bila je 7,6 stepeni. I januar 2014. godine stigao je na peto mesto među najtoplijim prvim mesecima u godini ikad zabeleženim. Međutim, ova zima, od decembra do februara, druga je najtoplija od kada merenja postoje, 1888. godine, sa prosečnom temperaturom od 5,3 stepena.

Izvor: Novosti
Foto: Morguefile - Alvimann

Pogledajte još