Željko Ožegović: DS napustio sve uspešne demokrate

0

Kandidat LDP za gradonačelnika Beograda Željko Ožegović rekao je da želi da realizuje politiku koju je u Beogradu sprovodio s bivšim gradonačelnikom Nenadom Bogdanovićem, kao i da današnja Demokratska stranka nema, i ne želi da ima veze s tom politikom.

Na pitanje lista „Kurir“ zašto je napustio DS posle skoro 20 godina i prešao u LDP, Ožegović je rekao da bi on pre rekao da je „DS napustio i svoju politiku i njega i sve uspešne demokrate“ i da je njemu veoma važno da može da nastavi da se bavi politikom „tamo gde ću moći da realizuje politiku koju je u Beogradu sprovodio sa Nenadom Bogdanovićem“.


„Današnji DS nema i ne želi da ima veze s tom politikom i tim ljudima. Zato očekujem da me demokrate podrže jer znaju da ih nikad nisam izneverio“
, rekao je Ožegović.

On je dodao da će izborni rezultat LDP biti najprijatnije iznenadjenje za sve.
Na podsećanje da je u jednom intervjuu rekao da su dva čoveka, Aleksandar Antić i Dragan Đilas, odlučivali o svemu u Beogradu, Ožegović je rekao da je posle osam godina koliko je bio predsednik najveće opštine u Srbiji – Novog Beograda, naučio ključnu lekciju a to je da „moraš da ceniš znanje i struku“.

„Zato, kad pobedim, neću biti gradonačlenik koji će o svemu odlučivati sam, nego čovek koji poštuje svaku instituciju“
, rekao je Ožegović.


Blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.