Ubijen narko bos koji je zvanično mrtav od 2010. godine!

0

Vlada Meksika potvrdila da je u oružanom obračunu s meksičkom vojskomk ubijen šef narko kartela Nasario Moreno Gonsales, iako je on još 2010. proglašen mrtvim.

Šef jedinice za kriminalne istrage Tomas Seron rekao je da je Morenov identitet potvrđen „sto odsto“ na osnovu otisaka prstiju, ali da će biti urađena dodatna ispitivanja.

Smrt vođe „Vitezova templara“ predstavlja jedan od najbizarnijih preokreta u borbi meksičkih vlasti protiv narko kartela, u kojem su do sada još dvojica od najmoćnijih šefova narko kartela uhapšeni bez upotrebe vatrenog oružja.

Vojska je pratila Morena i marinci su se s njim sukobili u gradu Timbuskatiju u udaljenoj planinskoj oblasti u zapadnoj državi Mihoakan, u kojoj je bila Morenova baza.

Zvaničnici su naveli da su vojne trupe odgovorile na „agresiju“ na koju su naišli pokušavajući da obave hapšenje.

Prema podacima meksičke vlade, Moreno, čiji je nadimak bio „Najluđi“, u subotu bi napunio 44 godine.

On je predvodio narko kartel „Familija Mihoakana“, kada je navodno nestao u dvodnevnom oružanom sukobu s federalnom policijom u decembru 2010. u Mihoakanu. Tada nije pronađeno njegovo telo, ali vlada tadašnjeg predsednika Felipea Kalderona zvanično je Morena proglasila mrtvim, tvrdeći da ima dokaz za to, ali neki stanovnici Mihoakana govorili su da su videli Morena i posle toga.

Pošto je objavljeno da je mrtav, Morenov kartel „Familija Mihoakana“ prerasla je u zloglasniji i moćniji kartel „Vitezovi templari“.

Oba kartela poštovali su Morenovu kvazireligijsku doktrinu i moralna pravila, čak i kada je kartel postao najveći prodavac metamfetamina u SAD.

izvor: B92

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.