Marlena Ditrih i Džon Vejn: Ljubav koja je uništavala sve pred sobom!

0

Ušla je u restoran, ugledala ga i dobro, polako, odmerila, gledala je kao da u kasapnici bira najbolji komad junećeg buta, a onda je holivudskom režiseru Taju Garnetu, sa kojim je stigla u restoran, rekla: ‘Tatice, kupi mi to’…

Marlena Ditrih, koja je u vreme njihovog prvog fatalnog susreta već bila ogromna zvezda, upustila se u snimanje filma s Džonom Vejnom. Film se zvao 'Sedam grešnika' i bio je prvi od tri filma koji su snimili zajedno.

Garnet je odmah shvatio šta će se dogoditi: 'Naravno da sam znao, pa nisam bio slep kao šišmiš. Taj trenutak kada su se oni ugledali bio je kao kad zapalite petardu, sve posle toga je eksplozija i vatromet'.

Marlena Ditrih i Džon Vejn bili su tri godine ljubavnici, i ta je njihova strast uništila Vejnov brak.

Ovo su činjenice iz nove knjige 'John Wayne: The ' Life and Legend', autora Skota Ajmana.

'Bili su zajedno pune tri godine, i ta im je veza mnogo značila, bila je vrlo emocionalna za oboje', piše Ajman.

Džon je imao 32 godine i bio je oženjen sa Džozefin Saenc, a Marlena je bila 38-godišnjakinja u braku sa Rudolfom Ziberom, ali zaljubljeni Džon i Marlena nisu ni pokušavali da sakriju svoju vezu.

U to vreme Vejna nije brinulo ni to što njegova draga provodi dosta slobodnog vremena sa svojom bliskom prijateljicom, lezbijkom.

U knjizi Ajman tvrdi da je Ditrihova zavela Vejna u svojoj sobi za presvlačenje. PItao ju je koliko je sati, a ona je 'podigla suknju i otkrila podvezicu na kojoj je bio zakačen mali ručni sat. Pogledala je na sat, približila se Vejnu i rekla mu: 'Rano je, dragi. Imamo mnogo vremena.' Kada se posle toga Vejn pojavio na setu, skakala je po njemu, držao ju je u naručju, stavljala mu noge oko vrata. Celoj ekipi na snimanju kupila je šampanjac, a u pauzama snimanja scena svirala je violinu.

Džon Vejn je voleo. Prisećajući se tih trenutaka, govorio je: 'Oh, bila je sjajna, ta nemačka hausfrau. Kuvala je goveđi bujon za sve na setu. Možda je i tu ulogu glumila, ali radila je to tako dobro i videlo se da uživa…'

Za vreme Drugog svjetskog rata FBI je nadzirao Ditrihovu koja je bila rođena u Berlinu. Zanimalo ih je da li je genijalna glumica Hitlerova simpatizerka, a usput su svedočili i šta se događa u njenom seksualnom životu. Usput su tako otkrili da spava s Džonom Vejnom.

Ali i sa francuskim glumcem Žanom Gabinom, nemačkim piscem Erih Maria Remarkom – koji je napisao 'Sve je tiho na zapadnom frontu'. A spavala je i sa lepom glumicom Kej Fransis.

Marlena Ditrih je bila žestoki protivnik Hitleru, i reskirala je život nastupajući za vojnike u prvim linijama na frontu. ali, Vejn, koji nije bio vojnik, niti je služio u vojsci, bio je pomalo ošamućen i preplašen.

Kasnije je jednom prijatelju rekao da je jedne noći u Rimu koju su njih dvoje proveli u Hotelu “Excelsior” doživeo najbolje seksualno iskustvo u svom životu.

Vejnova žena Džozefin je kipela od besa, jer je znala kakvoj se strasti njen muž prepustio. Bila je nemoćna. Molila je njihovog sveštenika da se angažuje i njenog muža savetuje. Ajmen piše: 'Ditrih nije bila uzrok raspada njihovog braka, ona je Vejnu bila slamka spasa u tom braku'.

I Džon je na kraju, iscrpljen od strastvene i velike Marlene, pokušao da spase brak u kojem je bio. Jedinu stvar koju je tražio od svoje žene, bila je da ne spominje Marlenu nikada više! Ali Džozefina nije mogla da prestane da priča o njoj.

'Tada sam znao da je moj brak gotov', rekao je Džon Vejn.

Izvor: Jutarnji

Foto: wowberlinmag

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.