Vučić: Ima žrtava u Obrenovcu, mnogo je gore nego što smo mislili

0

U Obrenovcu je situacija kataklizmična, a kompletno stanje izazvano poplavama u Srbiji daleko je gore nego što se u prvi mah činilo, izjavio je danas premijer Aleksandar Vučić na sednici Štaba za vanredne situacije, dodajući da će Šabac morati da se brani po svaku cenu.

„Imamo žrtava u Obrenovcu, o kojima nećemo govoriti dok ne budemo imali precizne podatke, a molim građane da shvate koliko je teška situacija, što ne mogu pokazati ni smici jer nismo dozvolili da se slika“, rekao je Vučić i pozvao ponovo Evropsku uniju i sve koji žele da pomognu i pošalju pomoć, ali i dodao da ne šalju deset, 50 hiljada evra, već ozbiljnu pomoć, pre svega čamce i helikoptere.

„Ako hoćete da pomognete šaljite ozbiljnu pomoć“, alepovao je Vučić.
On je rekao da se Šabac mora braniti svim sredstvima i svim snagama, ratnim merama.

Vučić je pozvao „hiljadu pet stotina hrabrih Beograđana“ da se jave kod Arene kako bi se uputili u Šabac, jer „treba nam toliko muškaraca spremnih da nam pomognu da idemo u Šabac da pokušamo da ga odbranimo“.

Vučić je napomenuo da će u odbrani Šapca možda biti primenjene „ratne mere“ i voda biti puštena na drugu stranu, o čemu će nasamo razgovarati sa načelnikom Generalštaba Ljubišom Dikovićem. Bude li pao Šabac, Dikoviću, znate šta treba da radite, poručio je Vučić.

On je pozvao stanovnike Šapca da se ponašaju odgovorno i slušaju nadležne službe, da se ne bi ponovila situacija iz Obrenovca, gde „žrtve nisu male“.

Foto: BETAPHOTO/EMIL VAS/EV

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.