Konkurs za rezidencijalne boravke za pisce u Beogradu

0

Udruženje KROKODIL u partnerstvu sa Književnom mrežom TRADUKI, raspisuje konkurs za stipendiranje rezidencijalnih boravaka u Beogradu.

Konkurs je otvoren do 31. oktobra 2014. godine i mogu se prijaviti svi zainteresovani autori proznih dela, pesnici, dramaturzi, esejisti/kolumnisti i po prvi put od ove godine i prevodioci iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Albanije, Bugarske i Rumunije.

Odabrani pisci dobijaju jednomesečni boravak u posebno opremljenom stanu za pisce u Beogradu, pokrivene putne troškove i honorar. Za vreme svog boravka, pisci imaju priliku da se bliže upoznaju sa kulturnim životom Beograda, da istraže i upoznaju literalne i kulturološke prilike u Beogradu i Srbiji, kao i da predstave svoj rad beogradskoj publici. Tokom boravka biće organizovane tribine i javna, kako u Beogradu tako i u drugim gradovima Srbije, u cilju promocije i predstavljanja rada čitalačkoj publici u Srbiji.

Prijava mora da sadrži:

– Kratku biografiju (ne dužu od jedne strane) na srpskom, hrvatskom, bosanskom, crnogorskom, engleskom ili nemačkom jeziku;
– Kontakt telefon i e-mail adresu;
– Spisak svih objavljenih dela;
– Pismo preporuke izdavača ili udruženja pisaca;
– Kratak opis plana rada tokom boravka u Beogradu.

Prijave se mogu poslati samo putem elektronske pošte na adresu festivalkrokodil@gmail.com
Više o udruženju KROKODIL na www.krokodil.rs I kuću za pisce www.kucazapisce.krokodil.rs
NAPOMENA: Ovaj poziv se ne odnosi na pisce s područja Kosova, za koje će uskoro biti raspisan poseban konkurs.

Krokodilova KUĆA ZA PISCE osnovana je u oktobru 2012. godine. U njoj je do sad boravilo preko dvadeset pisaca iz više od deset evropskih država, među kojima su i Daša Drndić, Ognjen Spahić, Lena Olmark, Srećko Horvat, Navid Kermani i mnogi drugi.

Foto: promo

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.