JEZIVA ISPOVEST: Krišom smo pojeli pola kobasice, a onda je usledilo ono čega smo se najviše bojali

Dvojica studenata Mašinskog fakulteta u Beogradu, M.K. (22) i S.D. (21), koji su prekjuče uhapšeni pod sumnjom da su u sobi 211 Studentskog doma na Karaburmi pojeli pola kile dimljene kobasice, neutvrđenu količinu slanine i 200 grama duvan čvaraka negiraju krivicu. U prvom intervjuu posle izlaska iz policijske stanice oni tvrde da im je sve namešteno.

- Nadam se da ćemo uspeti da spremo ljagu s naših imena. Istina je jedna i ona glasi: pojeli smo pola kobasice i dva šnita slanine, kad je domar Momčilo upao u našu sobu - kaže M.K i nastavlja:

- Prošlog vikenda bio sam kod mojih u Kličevcu. Majka mi je po običaju napunila torbu brokolijem, karfiolom i organski proizvedenim šparglama. Ne švarglama, nego šparglama. Da ne bude zabune. U tajni bunker u torbi spakovala je i malo suhomesnatih prerađevina koje je otac krišom, kako ga komšije Trtići ne bi prijavili, sušio u podrumu umesto na tavanu kako je to nekada činio. Kobasice nismo neumereno konzuimirali, kako piše u krivičnoj prijavi. Samo smo ih mirisali, pipali i možda malo gricnuli pre nego što je Momčilo s gajger-milerovim brojačem za suhomesnato upao u našu sobu.

Sve zaplenjene delikatese Momčilo je spakovao u unapred pripremljene kese, a onda je u našu sobu ušao u odelo obučen detektiv Horejšio Kejn.  Pre nego što je sporim pokretom desne ruke skinuo naočare za sunce, pogledao je potencijalno mesto zločina i jedva čujno reako: - Ovo smrdi na zločin.

Pogledajte još