Čista koža – san ili realnost?

Glatko i lepo lice san je  svake žene, a kako da taj san i ostvarite savetuje bečki kozmetički stručnjak Helga Fiala-Halsberger

Stres i hektika u svakodnevnom životu su skoro neizbežni. To su faktori koji predstavljaju otrov za Vaš besprekorni ten. Ipak što bolje poznajete svoju kožu, efikasnije joj možete pomoći.

Principijelno važi pravilo – koža se obnavlja u ritmu od 28 dana, a što je čovek stariji, to je taj proces sporiji. Ćelije na površini kože odumiru i stvaraju se tzv. krljušti koje ostaju na površini kože. Uz krljušti dolazi i prljavština, prašina, ostaci make-up-a i bakterije. Sve to zatvara pore i podstiče stvaranje mitesera, bubuljica i akni.

Kožu lica je potrebno čistiti dva puta dnevno, pošto koža radi 24 sata na dan i čisti se. Čišćenje samo vodom nije dovoljno. Potrebno je i odgovarajuće sredstvo koje kožu ne zatvara niti isušuje. Suvom tipu kože odgovara blago mleko ili krema, masnijem tipu - gel, dok se normalni tip kože čisti sapunom ili losionom za lice.

Da bi se izbeglo stvaranje tzv. krljušti na površini kože, potrebno je dva do tri puta nedeljno uraditi piling lica i time ispolirati kožu.

Pogledajte još