PREPORUKA ZA DANAS: Ena Popov - knjiga, film, restoran, vino, recept

Po izlasku iz šoa i kuće na Košutnjaku zakoračila je u voditeljske vode u kojima se zahvaljujući šarmu, talentu i prirodnoj harizmi, po mišljenju mnogih, sjajno snašla. Oprobala se i u ulozi pevačice pa je 2008. objavila album "Prvo od mene", a pre pet godina, u leto 2013, izašla je njena prva linija kupaćih kostima i letnjeg autfita koje je u okviru brenda "Pepperoncini" sama kreirala. Ena danas uživa u mirnom porodičnom životu sa životnim saputnikom Nenadom Čankom, i njihove dve ćerke, Rije i Mile.

Čitaocima našeg portala preporučuje knjige koje su imale veliki uticaj na njen lični razvoj, film koji joj je izmamio osmehe, restoran u čijem ambijentu će sasvim sigurno uživati, vino koje će ih, kako smatra, oduševiti, i recept po meri i ukusu pravih gurmana.

Foto: Promo

KNJIGA "TRAŽI I DOBIĆEŠ"/"ŠAKA SOLI"

U poslednjih nekoliko godina posvećena sam radu na sebi i učenju onoga čemu nas u školi nisu učili, a od ključne je važnosti za rast i razvoj svakog pojedinca. Zato su i knjige koje čitam uglavnom tih i sličnih tema. Preporučujem "Traži i dobićeš" Ester Hiks, u kojoj možete pronaći metode koje su vrlo jednostavne, i početi sa promenama odmah! Zatim Antoni De Melo "Buđenje", da vas stvarno prodrma i probudi, i naravno sada već klasik - "Razgovori s Bogom" Nil Donald Volsa, kojeg možete slušati i na YT, jer je fascinantan u pogledu pojednostavljivanja svih zakona za bolji život i srećnije "JA".

Foto: Promo

A ukoliko vas ove teme ne interesuju, "Šaka soli" Mire Stupice je nešto što će vas mamiti i učiniti da jedva čekate da pročitate svaku sledeću stranu.

www.delfi.rs

Foto: Promo

FILM "ŠTRUMPFOVI"

Film koji me je u poslednje vreme izuzetno obradovao i posle čije projekcije sam iz bioskopa izašla vesela i nasmejana je "Štrumpfovi". To je bio prvi put da sam moju stariju ćerku odvela u bioskop, i obe smo uživale. Jedna slatka, lagana priča prilagođena i deci i odraslima, u kojoj dobro pobeđuje zlo, još u 3D formatu, zaista opuštajuće.

www.cineplexx.rs

Foto: Promo

RESTORAN "ABSOLUT TERASA"

Već poznati i renomirani novosadski ugostitelji, porodica Miljević, odlučilili su da ove godine otvore i restoran "Absolut terasa", i hvala im na tome. Početkom maja Novi Sad postao je bogatiji za jedno novo mesto, a prostrana i velika terasa tik uz Dunav je ono što će svakom od nas biti neophodno za opuštanje u vrelim danima koji nam dolaze. Predivan pogled, ista takva i hrana, kokteli, deserti, dečije igralište, sve to čini da se uvek rado vraćam u ovaj restoran.

www.facebook.com/absolutterasa

Foto: Promo

VINO "RED ARHONTO"

Bez premca, od crvenih vina tu je "RED Arhonto", Vinarije Krgović iz Crne Gore. Nijedno vino, ma koliko ga hvalili, ma koliko bilo čuveno, skupo ili kvalitetno, po mom ukusu nikada neće moći da zameni ovo. Od belih Meneghetti "Malvazija", lagana i fina.

winesofmontenegro.me

Foto: Ilustracija/Pixabay.com

RECEPT PEČENA JAGNJETINA SA MLADIM KROMPIRIĆIMA

Pošto mnogo volim da kuvam, i kuvam svakodnevno, ne znam koji bih recept izdvojila kao poseban, i zato ću podeliti sa vama ono što ću kuvati danas. Juče, dok sam pravila ručak, počela sam sa pripremama i za današnji. Uzmite komad jagnjećeg mesa, koliko grama želite, stavite ga u veliku činiju, pa dodajte so (ja koristim rozu himalajsku), zatim biber, mlevenu slatku papriku, iseckajte dva čena belog luka, prstima iscepkajte list svežeg peršuna, i sve to prelijte maslinovim uljem. Sve sastojke dobro umešajte rukama u meso, prekrijte ga folijom i stavite u frizider da odstoji 24h. Sutradan, 5-6 sati pre konzumacije jela, prebacite sve iz činije u vatrostalnu posudu, dodajte čašu mlake vode, prekrijte posudu folijom, i stavite da se peče na 200°C oko sat vremena. Smanjite temperaturu na 150°C, pustite da se peče još sat vremena, i tako se igrajte do poslednjeg sata, kada u tepsiju možete ubaciti i mlade crvene krompiriće. Skinite foliju i pojačajte rernu na 250°C. Kada budete uvideli da meso poprima lepu boju i dopadne vam se koliko je pečeno, tada ga izvadite i poslužite uz miks zelene salate sa paradajzom, i eto ga, ručak gotov.

Autor: Marija Milošević

Pogledajte još