NASTAVLJA SE ISTRAGA: Zoranu Marjanoviću produžen pritvor

Pritvor mu je zbog uznemirenja javnosti produžio sudija za prethodni postupak, a njegovi branioci mogu da se žalbe na ovu odluku krivičnom vanpretresnom veću suda.

Protiv Marjanovića se nastavlja istraga u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu zbog krivičnog dela teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Portparol suda Bojana Stanković precizirala je za Tanjug da je sudija za prethodni postupak danas preispitivao razloge za dalje zadržavanje osumnjičenog u pritvoru i doneo rešenje kojim mu je produžio pritvor do 30 dana.

- Pritvor mu je produžen zbog načina i težine posledica krivičnog dela koje su dovele do uznemiranja javnosti koje moze ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka - dodala je Stanković.

Takođe je ukazala da protiv navedenog rešenja osumnjičeni i njegov branilac mogu izjaviti žalbu krivičnom vanraspravnom veću u roku od tri dana od prijema rešenja.

Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj u Srbiji već godinu i po dana sa raznim verzijama o identitetu izvršioca, kao i načinima i mastu izvršenja zločina.

Marjanović je uhapšen 15. septembra, nakon gotovo godinu i po dana od Jeleninog ubistva.

Izvor: Tanjug
Foto: YouTube/PrintScreen

Pogledajte još