Pan music festival

 
Da ni jedan festival ne može da prođe bez incidenta i negodovanja drugoplasiranih i trećeplasiranih pevača, uverio nas je Nenad Knežević Knez, koji je direktora Pan festivala javno na bini optužio za krađu glasova.

Flert - dosad nepoznata grupa, svojim energičnim i ubedljivim nastupom na našem prvom internacionalnom festivalu pop muzike u Pančevu osvojila je čak tri nagrade - debitanti festivala, nagrada novinara i prvo mesto. 

Nagradu publike osvojio je Trio adrenalin, nagradu za najbolju stranu interpretaciju kao i trećeplasirani bronzani mikrofon otišao je u ruke Slovenke Neishe. Drugo mesto i nagrada za najbolju domaću interpretaciju pripala je Knezu, koji će moći da snimi svoj šou program u okviru noćnog programa TV Košave. 

Prvi domaći Internacionalni festival pop muzike “Pan music”, osim međusobnih optužbi za krađu glasova pokazao je i svoju lepšu stranu - publiku koje je bilo i više nego što se očekivalo, pa je veliki plato ispred Opštine Pančevo u jednom trenutku postao pretesan da primi sve ljubitelje dobrih vibracija.

Binom su defilovali izvođači iz Slovenije, Crne Gore, Italije, Rusije, Bugarske, sa Kipra i Malte. Ubedljivo najviše maloletnih obožavateljki pobrao je mladi Rus Aleksander Romaševski, koji je oduševljeno delio autogram karte i slikao se sa svakom devojčicom pojedinačno za uspomenu. Najviše radosti u publici izazvao je Ivan Sexpress, koji je tokom svog nastupa publiku obasipao pupoljcima crvenih I belih karanfila.

Nagradu za doprinos u domaćoj pop muzici dobila je Radmila Karaklajić, koja je imala i svoj mini nastup. Uz legendarnu pesmu “Devojko mala” koja je postala veliki hit i u Rusiji, igrali su apsolutno svi. 

Nagrada za najbolji scenski nastup, a kako i ne bi, pripala je bosonogom Kipraninu Gregoriju Kiprianosu koji je iz kaveza pustio tri bela goluba. 

Pančevci nisu štedeli ni dlanove ni glas na ponoćnom koncertu Sergeja Ćetkovića, koji je trajao puna dva sata. Ređali su se hitovi “Pogledi u tami”, “Kristina”, “Stranci u noći... a završilo se pesmom “U svetu postoji jedno carstvo, u njemu caruje drugarstvo….”. Upravo tako je i bilo - drugarski. 

Pančevo je definitivno dobilo manifestaciju vrednu svoje kulturne tradicije, a Srbija novi internacionalni festival čiji je cilj bio da okupi veliki broj poznatih izvođača iz naše zemlje i ugosti veliki broj muzičara i predstavnika inostranih pop festivala.

Veliki događaj u malom gradu položio je ispit. A da nema afere, ne bi to ni bio pravi festival. Hrvatski  izvođači Ivana Banfić i Leo spakovali su kofere nekoliko sati pred nastup jer nisu unapred dobili honorare. I to se ponekad dešava...

Tekst: Jelena Antonijević
Foto: Marko Risović

Pogledajte još