Vijera: Razočaran sam ponašanjem Domeneka

BEOGRAD, 12. maja 2010. (Beta) - Francuski fudbaler Patrik Vijera izjavio je da je razočaran načinom na koji je saznao da ga selektor Remon Domenek nije uvrstio na širi spisak igrača za Svetsko prvenstvo.

"Pošto je selektor odlučivao na osnovu nekih sportskih kriterijuma, mogu da prihvatim ovu odluku. Ipak, nije me pozvao telefonom u poslednjih šest meseci, a imali smo dobar odnos čak i kad su ga svi napadali", rekao je Vijera za francusku televiziju Kanal plus.

Vijera ima 33 godine, a zimus je prešao iz milanskog Intera u Mančester siti kako bi se spremio za eventualno učešće na Mundijalu.

"Uzevši u obzir da sam odigrao 107 utakmica za reprezentaciju, čini mi se da sam zaslužio malo više iskrenosti, makar jedan poziv telefonom", rekao je Vijera.

"Lakše bi mi bilo da mi je Domenek, poput Morinja u Interu, rekao da više ne mogu da igram na potrebnom nivou. U Interu sam to prihvatio, ne vidim što bi bio problem u reprezentaciji. Saznao sam da nisam na spisku gledajući televiziju, to pokazuje nedostatak stila. Ipak, neću zaboraviti sve lepe trenutke u plavom dresu", zaključio je Vijera.

Vijera je bio član reprezentacije Francuske koja je 1998. postala prvak sveta, a dve godine kasnije osvojilai titulu evropskog šampiona.

Pogledajte još