VREME JE ZA PREPLANUO TEN: Pravilno nanesite kremu za samopotamnjivanje

Međutim, mogu to da budu za onoga ko ne ispoštuje nekoliko pravila.

Pre nanošenja preparata, izdepilirajte se ili brijačem uklonite dlačice, a potom uz pomoć pilinga uklonite mrtve ćelije sa kože (lažna preplanulost će duže potrajati, a ten će biti ujednačeniji, odnosno bez tamnih mrlja). Nakon toga telo namažite losionom, a naročito hidrirajte njegove najsuvlje delove.

Pre nanošenja preparata za samopotamnjivanje, stavite zaštitne rukavice kako vam dlanovi i nokti ne bi postali narandžasti. Kremu na kožu ruku i nogu utrljavajte dugim i snažnim pokretima, a na stomak i bokove kružnim. Kada je reč o licu, povedite računa o delovima oko obrva, nosa i usana. Tu može da se nakupi krema, pa se preporučuje da kritične delove pretapkate vaticom. Za stopala, kolena, laktove i nadlanice samopotamnjivač pomešajte sa malo hidratantnog losiona. Dogodi li se da ste na ove delove tela naneli previše kreme, komadom vate natopljenim acetonom uspećete da uklonite višak boje, dok ćete pigment sa lica malo izbledeti pilingom na bazi glikolske kiseline.

Najbolje je da ovaj proces obavite uveče (najmanje 30 minuta pre odlaska u krevet), kada je izvesno da ćete narednih sati mirovati i nećete se znojiti. Tako će preparat duže ostati na koži. Za tamniji ten, kremu mažite tri noći zaredom, a kada najzad dostignete željenu nijansu, održavajte je tako što ćete svakog trećeg dana ponoviti ovaj proces - piling, a potom nanošenje samopotamnjivača.

Izvor: Novosti
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još