BEMUS počinje 16. oktobra

0

BEOGRAD, 28. septembra 2010. (Beta) – Tradicionalni festival umetničke muzike "Beogradske muzičke svečanosti" (BEMUS) biće održan u više koncertnih prostora u Beogradu od 16. oktobra do 24. oktobra, pod sloganom "Open This Door Now", najavili su u utorak organizatori.

BEOGRAD, 28. septembra 2010. (Beta) – Tradicionalni festival umetničke muzike „Beogradske muzičke svečanosti“ (BEMUS) biće održan u više koncertnih prostora u Beogradu od 16. oktobra do 24. oktobra, pod sloganom „Open This Door Now“, najavili su u utorak organizatori.

„BEMUS“ će 16. oktobra otvoriti koncert Simfonijskog orkestra Radio- televizije Srbije sa diriginetom Bojanom Suđićem u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, a biće izvedena porudžbina „BEMUS-a“ novo delo kompozitora Stevana Kovača Tikmajera „Skamenjeni ođeci“, rečeno je na konferenciji za novinare u Skupštini grada.

Festival zatvara 24. oktobra u Sava centrom Njujorška filharmonija pod dirigentom Alanom Gilbertom i sa violinistom Leonidom Kavakosom, koji će izvesti dela Sibelijusa, Debisija i Bramsa.

Ambasadorka SAD Merli Vorlik rekla je da iz Njujorka u Beograd dolaze „vrsni muzičari pod palicom Alana Gilberta“, i da je nastup Njujorške filharmonije važna stavka u održavanju kulturnih veza dve zemlje.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.