Piratska partija Srbije podržava Vikiliks

0

BEOGRAD, 7. decembra 2010. (Beta) – Piratska partija Srbije saopštila je danas da podržava rad Vikiliksa i da osuđuje izjave srpskih zvaničnika u kojima se "podržava hapšenje i izručivanje Džulijana Asanža", osnivača te organizacije.

BEOGRAD, 7. decembra 2010. (Beta) – Piratska partija Srbije saopštila je danas da podržava rad Vikiliksa i da osuđuje izjave srpskih zvaničnika u kojima se „podržava hapšenje i izručivanje Džulijana Asanža“, osnivača te organizacije.

„Sramna je činjenica da Srbija nije podržala ovakav globalni trijumf slobode informisanje i raskrinkavanja politike sile koja nas je direktno razarala u bliskoj prošlosti“, navodi se u saopštenju.

Šef beogradske kancelarije Interpola Miloš Oparnica rekao je pre nekoliko dana za Blic da će srpska policija uhapsiti Asanža ako se pojavi na teritoriji Srbije.

„Posto nije naš državljanin nema smetnji da bude uhapšen i izručen, ukoliko se skriva tu, sem ukoliko kvalifikacija dela za koje se tereti nije politička, a to nije“, izjavio je Oparnica.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.