Predstavljen novi roman Harukija Murakamija

0

BEOGRAD, 10. decembra 2010. (Beta) – Izdavačka kuća "Geopoetika" iz Beograda predstavila je u petak srpski prevod prva dva toma novog romana japanskog pisca Harukija Murakamija "1Q84".

BEOGRAD, 10. decembra 2010. (Beta) – Izdavačka kuća „Geopoetika“ iz Beograda predstavila je u petak srpski prevod prva dva toma novog romana japanskog pisca Harukija Murakamija „1Q84“.

Novi Murakamijev roman, koji važi za remek-delo japanskog pisca, čine ukupno tri toma, a poslednji deo bi trebalo da bude objavljen na srpskom jeziku sledeće jeseni, rekla je na konferenciji za novinare izvršna urednica „Geopoetike“ Jasna Novakov Sibinović.

Naslov ovog dela, u kojem se pisac bavi suštinskim problemima koji tište savremeno globalno društvo, direktna je aluzija na kultni roman Džordža Orvela „1984“, budući da se u japanskom jeziku slovo Q i broj devet isto izgovaraju.

Iako se u romanu fokusira na goruća pitanja današnjice, preispitujući večite filozofske teme poput dobra i zla, krivice i kazne, smisla života, smrti i žrtvovanja, Murakami se u ovom romanu prevashodno bavi ljubavlju.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.