U cast velikom Bramsu

0

BEOGRAD, 14. decembra 2010. (Beta) – Koncert "U čast velikom Bramsu", na kome će nastupiti violinista Jovan Kolundžija i švedski pijanista Patrik Jablonski, biće održan 21. decembra u Centru lepih umetnosti Gvarnerijus u Beogradu.

BEOGRAD, 14. decembra 2010. (Beta) – Koncert „U čast velikom Bramsu“, na kome će nastupiti violinista Jovan Kolundžija i švedski pijanista Patrik Jablonski, biće održan 21. decembra u Centru lepih umetnosti Gvarnerijus u Beogradu.

Kako je najavljeno, koncert „U čast velikom Bramsu“, pre Beograda biće izveden 16. decembra u Vršcu, 17. decembra u Banja Luci, a 20. decembra u Novom Sadu.

Violinista Jovan Kolundžija rekao je na konferenciji za novinare da će na koncertu biti izvedene sve Bramsove sonate za violinu i klavir.

„Na koncertu ću izvesti sve tri sonate Johanesa Bramsa za violinu i klavir. Brams je poput Mocarta i Betovena, bio muzičko čudo od deteta i smatra se jednim od najvećih kompozitora svih vremena, a njegovo stvaralaštvo donosi toplu i bogatu izražajnost epohe romantizma“, rekao je on.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.