Užičanka pobednica takmičenja u besedništvu

0

BEOGRAD, 12. marta 2011. (Beta) – Sonja Milivojević iz Užica pobednica je ovogodišnjeg takmičenja "Besede u Zoranovu čast", koje šestu godinu organizuju Demokratska stranka i Fond dr Zoran Đinđić.

BEOGRAD, 12. marta 2011. (Beta) – Sonja Milivojević iz Užica pobednica je ovogodišnjeg takmičenja „Besede u Zoranovu čast„, koje šestu godinu organizuju Demokratska stranka i Fond dr Zoran Đinđić.

Milivojevićevoj je prvu nagradu za besedu „Crni majdan„, u finalu takmičenja u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u Beogradu, uručio predsednik Srbije i lider DS Boris Tadić.

Drugo mesto na takmičenju u besedništvu osvojila je Marija Petrović iz Surdulice za besedu „Od proklete avlije, do čarobnog brega„, a treće mesto pripalo je Sanji Kljajić iz Rume za besedu „Šansa da budem čovek„.

U finalu takmičenja „Besede u Zoranovu čast“ učestvovalo je osmoro besednika, a tema govora ove godine bio je citat Zorana ĐinđićaPre nego što baciš kamen na drugoga, reci šta si uradio„.

Kvalitet besede, originalnost izvođenja, jasnoću poruke i reakciju publike ocenjivao je žiri u čijem sastavu su bili Boris Tadić, predsednica Fonda dr Zoran Đinđić Ružica Đinđić, predsednik Političkog saveta DS Dragoljub Mićunović, potpredsednik DS Dragan Šutanovac, direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac i glumci Anica Dobra i Vojislav Brajović.

Ranije u subotu u Centru za kulturnu dekontaminaciju prikazan je film o premijeru Srbije Zoranu Đinđiću „Atentat, naša privatna stvar„.

Autorke filma su urednice emisije „Peščanik“ Radija B92 Svetlana Lukić i Svetlana Vuković.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.