Filmovi Rajka Grlića u Domu omladine

0

Retrospektiva filmova reditelja Rajka Grlića, organizovana u saradnji sa Zajednicom Hrvata Beograda "Tin Ujević", biće prikazana od 4. do 7. juna u beogradskom Domu omladine.

Pre početka filmskog programa Dom omladine će 4. juna od 16.00 sati organizovati susret publike s Rajkom Grlićem. Posetioci će biti u prilici da razgovaraju s autorom koji je, kako su naveli organizatori, poznat i po svojim zanimljivim javnim nastupima.

Retrospektiva će početi 4. juna od 19.00 časova, izborom Grlićevih kratkih, retko viđenih filmova, među kojima je i diplomski film „Predgovor„, koji ni sam autor nije video od vremena studija. Jedan od deset najboljih jugoslovenskih filmova po oceni mnogih kritičara, „Samo jednom se ljubi„, koji je snimljen pre 30 godina, biće prikazan posle svečanog otvaranja retrospektive, od 20.00 časova.

Do 7. juna posetioci Doma omladine moći će da pogledaju i Grlićeve filmove „U raljama života“, „Bravo, maestro“, ali i njegova novija ostvarenja „Karaula„, „Novo, novo vrijeme“ i druge.

BEOGRAD, 1. juna 2011. (Beta)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.