Selektor saopštio spisak za EP u košarci

Na spisku se nalaze Miloš Teodosić, Stefan Marković, Milenko Tepić, Aleksandar Rašić, Uroš Tripković, Dragan Milosavljević, Ivan Paunić, Marko Kešelj, Nemanja Bjelica, Marko Čakarević, Milan Mačvan, Duško Savanović, Novica Veličković, Milovan Raković, Ivan Radenović, Nenad Krstić, Kosta Perović, Miroslav Raduljica i Boban Marjanović.

Jedini debitant na spisku je Čakarević iz kragujevačkog Radničkog. Raković je ranije bio u univerzitetskoj selekciji, a Milosavljević je prošle godine bio na pripremama tima.

Stručni štab činiće Aleksandar Kesar, Saša Nikitović i Dušan Gvozdić. Tim menadžer Miroslav Berić napustio je reprezentaciju iz ličnih razloga.

Ivković je odlučio da pozove 19 igrača umesto uobičajena 24 zato što će možda uvrstiti i nekog igrača iz univerzitetske selekcije. Oba tima okupljaju se 4. jula u Beogradu.

Seniori će boraviti u Beogradu, kada tim putuje na bazične pripreme u nemački Rotenburg, gde ostaje dve nedelje. Posle toga sledi kraći period rada u Vršcu, a tim onda odlazi na turnir u Ljubljanu, na kome će učestvovati i Hrvatska, Crna Gora, Makedonija i BiH.

Posle Slovenije, ide se u Tursku na turnir sa Nemačkom, Ukrajinom i domaćinom, a onda "orlovi" odlaze u London. U britanskoj prestonici učestvovaće na turniru sa Hrvatskom, Australijom, Kinom, Francuskom i selekcijom domaćina.

Evropsko prvenstvo odrzzava se od 31. avgusta do 18. septembra u Litvaniji. Srbija će igrati u Grupi B, sa Francuskom, Nemačkom, Izraelom, Italijom i Letonijom. Utakmice se igraju u gradu Šjauljaj.

U drugu fazu takmičenja proći će po tri prvoplasirana tima iz svake grupe, koje će formirati nove.

Grupa B, u kojoj je Srbija, ukršta se sa grupom A u kojoj se nalaze Velika Britanija, Poljska, Turska, Litvanija, Španija i tim iz kvalifikacija.

Na Olimpijske igre u Londonu plasiraće se pobednik i finalista Evropskog prvenstva.

BEOGRAD, 15. juna 2011. (Beta)

Pogledajte još