Delfini potopili Kineze

Kao što se i očekivalo, duel protiv Kineza za prvake sveta je bio samo lakši trening i prilika za dodatno uigravanje uoči najvažnijih utakmica.

Najbolji vaterpolisti Srbije čitavu utakmicu su odigrali veoma ozbiljno i koncentrisano i najavili da su spremni da odbrane titulu i, što je još važnije, da iskoriste već prvu priliku da se plasiraju na Olimpijske igre u Londonu.

Reprezentativci Srbije su smanjili tempo tek u poslednjoj četvrtini, jer nije bilo potrebe da po velikoj vrućini nepotrebno forsiraju.

"Početak je sve rešio.Odigrali smo ozbiljno, bez opuštanja. Kina je znala da nas u pojedinim trenucima primora da odigramo veoma angažovano. Sada nas očekuju Italijani i to sigurno neće biti laka utakmica", rekao je Živko Gocić.

Posle utakmice, zadovoljan je bio i Stefan Mitrović.

"Za start je bilo sasvim dobro, mada je teško proceniti formu u utakmici protiv Kineza. U mislima su nam Italijani, za koje se vidi da su izuzetno motivisani da nas pobede", rekao je Mitrović.

Srbija: Soro, Avramović, Gocić 1, Udovičić 1, Petković 1, D.Pijetlović 2, Nikić 2, Aleksić 3, Rađen, Filipović 2, Prlainović 1, Mitrović, G.Pijetlović.

Kina: Ge, Tan, Liang, Ju, Guo, Pan 1, Li, Vang, Ksie 1, Li, Zang, Dong, Vu.

(FoNet)

Pogledajte još