Đoković dobija Orden prvog stepena

0

Srpska narodna odbrana (SNO), najstarija nacionalna organizacija Srba u Americi, jednoglasno je donela odluku na jubilarnom 70. Vidovdanskom kongresu da dodeli Orden prvog stepena najboljem srpskom teniseru Novaku Đokoviću.

Delegati Kongresa podržali su predlog predsednika SNO Slavka Panovića, da se najviše odlikovanje ove organizacije dodeli proslavljenom srpskom teniseru „za zasluge na sportskom polju i doprinos ugledu srpskog imena i naroda u svetu“.

Panović, koji je na Kongresu jednoglasno ponovo izabran za predsednika, rekao je FoNetu da će Novaku Đokoviću orden biti uručen naknadno i izrazio zadovoljstvo što delegati najvišeg tela SNO nisu imali dilemu prilikom odlučivanja kome će ove godine pripasti najviše priznanje ove organizacije.

Vidovdan je i slava SNO, organizacije stare više od jednog veka. Njen osnivač i prvi predsednik SNO bio je naučnik srpskog porekla Mihajlo Pupin.

SNO okuplja Srbe u Americi i kao organizacija čini sve da im, kako u Americi, tako i u Srbiji, stvori uslove za svestrani napredak, rekao je Panović.

(FoNet)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.