Srbija je prvak sveta!

U izvarednoj utakmici, mladi srpski vaterpolisti su od pvog minuta zaigrali veoma agresivno i došli do prednosti, koju do kraja nisu ispuštali.

Na taj način su naši juniori nadmašili učinak sa prethodnog šampionata sceta u Šibeniku, kada su osvojili bronzanu medalju.

U isto vreme, reprezentacja Srbije se revanširala Španiji za poraz u grupnoj fazi takmičenja.

Pored poraza od Španije, Srbija je u grupi bila bolja od Južne Afrike, Meksika i SAD. U osmini finala pobeđena je Francuska, u četvrtfinalu Hrvatska i u polufinalu sjajna Grčka, koja je osvojila treće mesto pobedivši Australiju.

Čuvar mreže našen nacionalnog tima Dimtrije Rističević je proglašen za najboljeg golmana šampionata.

Golove su postigli Dedović i Šaponjić po 3, Vuksanović 2 i Matović.

"Ponosan sam što sam vodio ove momke, bili su sjajni. Najvažnije je što smo sve vreme disali kao jedan i kada nije išlo. Billo je grešaka, ali ovaj sastav može mnogo da uradi. Protiv Španije smo malo komplikovali u poslednjoj četvrtini, ali se sve dobro završilo", rekao je selektor našeg tima Dejan Stanojević.

Srpski vaterpolo je na reprezentativnoj sceni ove sezone osvojio srebro na Svetskom prvenstvu u Šangaju i zlato u Svetskoj ligi u seniorskoj komkurenciji, zlato na Univerzijadi u Šenženu i sada u Volosu.

Poslednji ispit će biti u Rijeci na juniorskom šampionatu Evrope od 11. do 18. septembr

Pogledajte još